Versoepeling panda update

  • 2 april 2014
  • SEO
postthumb-5

Goed nieuws voor het midden- en kleinbedrijf! Matt Cutts heeft onlangs aangekondigd dat Google op dit moment werkt aan een nieuwe generatie Panda updates, die het algoritme gaan versoepelen.

Matt Cutts heeft specifiek gezegd dat het doel van deze nieuwe Panda update is om met name het MKB te helpen die mogelijk last heeft gehad van terugval in posities en bezoekers door updates die in het verleden zijn gedaan.

Er is geen definitieve datum afgegeven wanneer deze nieuwe update gaat komen, maar hij maakte duidelijk dat dit gaat om een grotere update, die de impact van positionering van zoekwoorden voor bepaalde websites zou verkleinen.

Google heeft vorig jaar in de maand mei 2013 ook al een versoepeling van het Panda algoritme uitgebracht waardoor 18% van alle getroffen websites herstelde van de eerdere terugval in posities van de zoekwoorden binnen de zoekresultaten van de grote zoekmachine. In tegenstelling tot de aankondiging van Google vorig jaar geen nieuwe updates meer aan te kondigen, wordt over het algemeen verwacht dat deze update wel wordt aangekondigd.

Wij zijn benieuwd welke criteria Google gaat gebruiken om te bepalen of een website afkomstig van het MKB is of van het grootbedrijf! Wordt vervolgd…

Over ons en deze blog

De focus van onze SEO specialisten ligt op het helpen van onze klanten aan goede resultaten in een aantal belangrijke gebieden binnen de internet marketing.

Komt u er zelf niet uit en heeft u hulp nodig? Of heeft u gewoonweg geen tijd omdat u uw tijd beter kunt investeren in waar u als ondernemer goed in bent? Laat het ons weten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meer bloggen

Bekijk alles