Linkbuilding fouten

postthumb-4

Link building is nog nooit zo uitdagend en tegenstrijdig geweest als het nu is:

  • Backlinks zijn noodzakelijk om een goede positie te verkrijgen.
  • Verkeerde backlinks kunnen je website in gevaar brengen.

Hier vind je 7 veelgemaakte linkbuilding fouten die je in de toekomst kunt voorkomen:

Fout # 1: Backlinks van pagina’s met overmatig (meer dan 1.000) uitgaande linken

Wanneer een backlink pagina backlinks heeft naar honderden en duizenden andere pagina’s, daalt de waarde van de linken drastisch. En belangrijker: grote aantallen uitgaande linken zijn een teken van lage kwaliteit spammy bloggen of directories. Deze backlinks wekken achterdocht en hebben behoefte aan een nadere inspectie.

Fout # 2: Linken van pagina’s met hetzelfde IP adres (zelfde C-klasse)

Veel backlinks afkomstig van websites met identieke IP-adressen laten zien dat een deel van je linken worden verkregen via zogenaamde link netwerken. Je website krijgt hiervoor de rode kaart van zoekmachines.

Fout # 3: Te veel linken met exact match ankertekst

De standaard procedure was: streven naar ongeveer 30% tot 50% overeenkomstige ankerteksten. Nu zijn deze aantallen drastisch verlaagd.

Fout # 4: Overgeoptimaliseerde ankertekst en gebrek aan diversiteit

Net als bij exact match ankertekst, fronst Google bij backlink profielen met te veel geoptimaliseerde ankerteksten. Zorg ervoor dat je backlinken een verscheidenheid hebben aan natuurlijke teksten.

Fout # 5: On page backlinken

Een hoog aantal linken in kopteksten, voetteksten of de zijbalk kan leiden tot Google’s “overoptimalisatie” straf. Hou deze backlinks dus tot een minimum. Hoe minder sitewide backlinks – hoe beter.

Fout # 6: Backlinken van pagina’s die niet zijn geïndexeerd door Google

Als een webpagina niet wordt geïndexeerd in de zoekmachines, is het goed mogelijk dat deze website de regels van de zoekmachine heeft overtreden. Blijf dus weg van verboden pagina’s en domeinen.

Type # 7: Linken van pagina’s die verdachte en zwak lijken

Pas op voor de pagina’s die snel en gemakkelijk linkbuilding kansen bieden, zonder te kijken naar de inhoud van jouw website en het modereren van inzendingen. Deze websites kunnen in de titel en inhoud woorden als “forum”, “link directory”, “links” “submit url,” enz. Over het algemeen hebben deze pagina’s een lage PageRank (bevatten nul of n / a) en hebben deze domeinen een korte geschiedenis.

Over ons en deze blog

De focus van onze SEO specialisten ligt op het helpen van onze klanten aan goede resultaten in een aantal belangrijke gebieden binnen de internet marketing.

Komt u er zelf niet uit en heeft u hulp nodig? Of heeft u gewoonweg geen tijd omdat u uw tijd beter kunt investeren in waar u als ondernemer goed in bent? Laat het ons weten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meer bloggen

Bekijk alles