Penguin & Panda updates 2013

  • 20 maart 2013
  • SEO
postthumb-6

Google update 2013: Matt Cutts, hoofd van de afdeling anti spam van de zoekmachine gigant Google, heeft voor dit jaar wederom nieuwe updates aangekondigd in de Panda en Pinguin algoritmes van Google. Dit keer zijn ook de betaalde linknetwerken het doel.

Gigantische Pinguin update

Matt Cutts voorspelde een enorm grote Pinguin update voor het aankomende jaar die naar zijn zeggen één van de grootste Google algoritme updates gaat worden en waar wereldwijd veel ophef over zal ontstaan. Het anti spam team van Google die de kwaliteit van de zoekresultaten bewaakt is inmiddels al gestart met werken aan deze update.

De laatste Pinguin update is de Pinguin nummer 3 van oktober vorig jaar. Daarvoor was er al de Pinguin 2 van mei vorig jaar en de aller eerste Pinguin 1 van april 2012.

We kunnen dus een zeer grote update verwachten waar alle seo bedrijven en webmasters hun handen vol aan gaan hebben.

Panda update afgelopen week

Google kondigde tevens een Panda update aan in het algoritme voor afeglopen vrijdag 15 maart of afgelopen maandag 18 maart. De laatst bekende Panda update is van afgelopen 22 januari jl.

Ook bevestigde Matt Cutts opnieuw een mega link netwerk dat door Google een aantal weken geleden werd ontdekt. Google is voornemens om het aankomende jaar meerdere van deze betaalde linkbuilding netwerken op te sporen en te bestraffen.

De aankomende twee weken zal Google één of meerdere updates doorvoeren die deze betaalde linknetwerken zal opsporen. Heb je geen betaalde links geplaatst, dan hoef je je dus geen zorgen te maken.

Voor wat betreft de andere updates die Google zal gaan doen is het afwachten wat de gevolgen gaan zijn.

Over ons en deze blog

De focus van onze SEO specialisten ligt op het helpen van onze klanten aan goede resultaten in een aantal belangrijke gebieden binnen de internet marketing.

Komt u er zelf niet uit en heeft u hulp nodig? Of heeft u gewoonweg geen tijd omdat u uw tijd beter kunt investeren in waar u als ondernemer goed in bent? Laat het ons weten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meer bloggen

Bekijk alles